Opći uvjeti poslovanja web-trgovine 300cuda.com

Opći uvjeti poslovanja web-trgovine 300cuda.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot-UPB2), na temelju preporuka GZS i međunarodnih kodeksa za web-poslovanje.
Radno vrijeme web-trgovine je 24 sata dnevno, 7 dana tjedno.

Sva plaćanja u web-trgovini 300cuda.com  vrše se u Eurima. Sigurno plaćanje karticama preko dodatka “e-to mi treba-Raiffeisen banke”. To je zato što 300cuda.com želi svojim korisnicima pružiti ugodnu i sigurnu online kupnju.

Minimalna vrijednost naručenih artikala za kupnju putem web shopa je 10.00 eura.

300cuda.com je web-trgovina kojom upravlja Obrt “Trista čuda”, u nastavku „prodavač“. Preporučujemo vam da prije uporabe web-stranice pažljivo pročitate dolje navedene Uvjete poslovanja. Tijekom registracije u sustav 300cuda.com posjetitelj stječe korisničko ime koje je jednako njegovoj e-mail adresi. Posjetitelj registracijom postane korisnik i time stječe pravo na kupnju. Uporabom web-stranice slažete se s navedenim uvjetima. Svi privatni podaci strogo su zaštićeni.

Trgovac u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave zadržava pravo izmjene uvjeta na web-stranici . Sve su promjene obvezujuće za kupce pa preporučujemo redovito pregledavanje uvjeta poslovanja.

CIJENE

Sve cijene na internet trgovini 300cuda.com su prikazane sa 25% PDV. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određene vrijednosti. Ponuda vrijedi do opoziva. Popusti i druge akcije se u pravilu ne zbrajaju.

Usprkos izuzetnim naporima da osiguraju ažurirane i točne podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni kriv. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena proizvoda promijeni u toku obrade narudžbe, tvrtka će omogućiti kupcu odustajanje od kupovine.

NAČIN PLAĆANJA

Internet trgovina omogućava sljedeće oblike plaćanja:

  • Plaćanje s kreditnom karticom (e-to mi treba-Raiffeisen banka sustav naplate)

  • Plaćanje na naš račun.(uplatnica,bar kod)

  • Plaćanje prilikom prezimanja

 Image Name

TROŠKOVI POŠTARINE

Prodavač je dužan na temelju narudžbe presuditi i zajamčiti što niže troškove slanja.
Kupac je dužan podmiriti i troškove slanja, osim u sljedećim slučajevima:

– u slučaju kada je narudžba 40€ i veća 300cuda.com omogućuje besplatnu poštarinu samo ako je dostava putem tvrtki GLS I Hrvatska pošta. Cijena dostave putem GLS-a i Hrvatske pošte je 4.25 eura ako je narudžba manja od 40.00 eura.  Za dostavu putem tvrtke Wolt vrijedi cijena prikazana prije plaćanja ,a koja ovisi o udaljenosti dostave.Ako je izabrana BOX NOW dostava na paketomat cijena dostave je 2.50 eura, ukoliko je narudžba 20,00 eura i veća kupac ostvaruje pravo na besplatnu dostavu na paketomat.

– u slučaju drugačijeg prethodnog dogovora između kupca i prodavača,

– u slučaju da kupac želi podmiriti troškove slanja prema predračunu zajedno s računom za naručenu robu.

ROBU ŠALJEMO DOSTAVNIM SLUŽBAMA:

 
Cijena dostave GLS i Hrvatska pošta je 4.25€ .U slučaju kada je narudžba veća od 40€ dostava je besplatna.
Cijena dostave putem BOX NOW paketomata 2.50€ .U slučaju kada je narudžba veća od 20€ dostava je besplatna.
Ako je Vaša adresa u gradu Splitu i ako je dometu Wolt dostave u košarici će Vam se otvorit prozorčić sa ponuđenom Wolt dostavom u kojemu čete vidjeti cijenu dostave koja ovisi o udaljenosti između  lokacije na koju treba dostaviti i lokacije našega dućana.

NARUČIVANJE ROBE
Kupac željenu robu može naručiti putem telefona, e-maila ili interneta preko web-trgovine.
Isprave ili dopune narudžbe možete nam poslati putem e-maila info@300cuda.com
Podaci sklopljenom ugovoru odnosno poslanoj narudžbi zabilježeni su Obrtu Trista čuda.

POSTUPAK KUPNJE ODNOSNO NARUDŽBE
Koraci kupnje u košarici:
1.korak: Kupac u ponudi web-trgovine odabere željene proizvode te količinu. Kada kupac želi završiti narudžbu i nastaviti sljedećim postupkom, mora potvrditi da je upoznat s uvjetima naručivanja, u suprotnom slučaju nije moguće nastaviti na sljedećem koraku.
2.Korak: Nakon slanja narudžbe kupac primi obavijest da je narudžba zaprimljena putem e-maila.
3.korak: Ako kupac narudžbu ne otkaže, narudžba ide u daljnju obradu. Tada prodavač narudžbu pregleda, provjeri raspoloživost naručenih proizvoda i narudžbu potvrdi odnosno odbije uz objašnjenje razloga odbijanja. Uz potvrdu trgovac kupca putem e-maila obavijesti o očekivanom terminu dostave. Ugovor o kupnji naručenih proizvoda između kupca i ponuđača na toj razini neopozivo je sklopljen.

Sigurnosna upozorenja prilikom korištenja svih proizvoda:

Prije korištenja proizvoda je potrebno pročitati upute za korištenje. Svaki proizvod je, prije korištenja, potrebno isprobati na siguran način. Ukoliko niste potpuno sigurni na koji bi način proizvod isprobali ili niste uvjereni da je proizvod siguran za korištenje te mislite da postoji mogućnost da uzrokuje materijalnu štetu ili škodi zdravlju ljudi, molimo vas da proizvod ne koristite, da o tome obavijestite prodavatelja te mu vratite proizvod. Sve proizvode koristite prema vlastitom nahođenju i na vlastitu odgovornost.

Nastojimo ponuditi što detaljnije i pravilnije opise proizvoda i slika. Usprkos tome, ne možemo jamčiti da su svi navedeni podaci o proizvodu i njihove slike potpuno točni. U slučaju nejasnoća, točnost informacija provjerite s prodavateljem.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE
Korisnik narudžbu može otkazati u roku od 2 sata nakon slanja narudžbe, a najkasnije do 10h radnim danom kada se šalju narudžbe putem e-maila.
U e-mail poruci obavezno je potrebno navesti sljedeće podatke:
U naslovu poruke: Otkazivanje narudžbe
U sadržaju poruke: a) broj narudžbe b) ime i prezime kupca c) adresa kupca

DOBAVA ROBE

Ukoliko je roba na zalihi, trgovac će prvi radni dan robu prikladno zapakirati i poslati primatelju. 
U izvanrednim slučajevima, dakle kada roba neće biti na raspolaganju u određenom propisanom vremenskom razdoblju, kupac će o tome biti obaviješten putem e-maila.

PRAVO ODSTUPANJA OD UGOVORA

Kod ugovora sklopljenih na daljinu ili izvan poslovnih prostora ima potrošač u skladu s ZVPot pravo da nas u roku od 14 dana obavijesti da odstupa od ugovora, bez da bi morao navesti razloge za svoju odluku. Potrošač je fizička osoba koja stječe ili koristi robu i usluge u svrhe izvan svoje profesionalne ili profitne aktivnosti. Mogućnost odstupanja od ugovora u skladu s ZVPot se dakle NE primjenjuje na pravne osobe.

Kupac koji odstupi od ugovora ili narudžbe mora vratiti robu neoštećenu u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini. U slučaj da prodavatelj primijeti da je vraćena roba oštećena ili da je vraćena količina promijenjena, prodavatelj ima pravo odbiti odstupanje od ugovora, a kupac je dužan poravnati i moguću nastalu štetu.

Pravo od odstupanja od ugovora nemate u sljedećim slučajevima:

  • ako roba ili dodatna oprema nije vraćena u originalnoj neoštećenoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini;

  • ako uređaj ili programska oprema sadrže korisnikove podatke, slike, postavke;

  • ako je sigurnosni pečat na robi oštećen ili slomljen;

  • ako su upute i jamstveni list oštećeni ili izgubljeni;

  • Prilikom dobave robe koja je zbog svoje prirode nerazdvojivo pomiješana s drugim predmetima;

  • prilikom kupnje proizvoda za jednokratno korištenje, rezervnih ili nadomjesnih dijelova.

Obavijest o odstupanju možete podnijeti tvrtki s nedvosmislenom izjavom, iz koje je jasno vidljivo da odstupate od ugovora. Obavijest o odstupanju nam možete poslati:

  • u elektronskom obliku na info@300cuda.com, u tom primjeru ćemo vam odmah potvrditi da smo zaprimili obavijest o odstupanju od ugovora i poslati vam upute za reklamaciju

Smatra se da ste izjavu o odstupanju predali pravodobno ako ju pošaljete u roku koji je predviđen za odstupanje od ugovora. Teret dokaza za ostvarivanje prava odstupanja iz ovog člana snosi potrošač.

Ukoliko ste robu već primili, a odstupite od ugovora, morate robu vratiti u roku od 14 dana nakon slanja obavijesti o odstupanju od ugovora na našu adresu. Smatra se da ste pravovremeno vratili robu ako ju pošaljete prije isteka 14-dnevnog roka za povrat. Proizvode morate vratiti neoštećene u nepromijenjenoj količini i u originalnoj, neoštećenoj ambalaži. Oštećene proizvode,  proizvode u promijenjenoj količini i proizvode u neoriginalnoj ili oštećenoj ambalaži nije moguće vratiti.  Proizvode vratite kao paket i ne kao pismo. Proizvodima koji se vraćaju mora biti priložena kopija računa, a cijenit ćemo ako ispunite i obrazac za vraćanje robe na stražnjoj strani računa, kako bi što brže mogli provesti cijeli proces. U slučaju odstupanja od ugovora pokrivate samo troškove povrata robe.

Ukoliko ste naručenu robu već platili, odmah, odnosno u roku od 14 dana nakon zaprimanja obavijesti o odstupanju od ugovora, ćemo vam vratit sve zaprimljene uplate koje ste izvršili zbog narudžbe.

Ukoliko ste robu već primili, a odstupite od ugovora, morate robu vratiti u roku od 14 dana nakon predane obavijesti o odstupanju od ugovora. Povrat zaprimljenih uplata ćemo u tom slučaju zadržati do preuzimanja vraćene robe ili dok nam ne predočite dokaze, da ste robu poslali nazad. Zaprimljene uplate ćemo vam vratiti s onim sredstvom plaćanja koje ste koristili prilikom kupovine u primjeru, da je kupnja obavljena kreditnom karticom.  Najbrži i najjednostavniji način povrata je na vaš IBAN (osobni račun). Molimo vas, da nam pošaljete broj osobnog računa ili ga napišete na obrazac za povrat robe (formular).

Prije povrata na obavijestite putem elektronske pošte.

Ako proizvod ne radi pravilno ili ne radi u skladu s vašim očekivanjima, molimo vas da nam napišete email ili nas nazovete na broj mobitela 0958555466 gdje vam naši konzultanti mogu pomoći s potrebnim savjetima. Na taj ćete način izbjeći eventualno krivu uporabu proizvoda i oštećenja samoga proizvoda, kao i moguća oštećenja drugih stvari.

Reklamacije za proizvode za koje se ustanovi da su bili oštećeni zbog nepravilnog ili neprimjerenog korištenja odnosno postupanja s njima na način koji nije nužno potreban za određivanje prirode, značajki i rada proizvoda, nećemo moći uzeti u obzir. Ukoliko takav proizvod nakon odbijanja reklamacije budete htjeli ponovno preuzeti, poslati ćemo vam ga i naplatiti troškove povezane s dostavom takvog proizvoda ili možete takav proizvod preuzeti na našoj adresi.

POVRAT NOVCA

Ukoliko je kupac odustao od ugovora ili narudžbe u skladu s uvjetima za odustajanje, prodavač mu je dužan povratiti uplaćeni novac putem tekućeg računa najkasnije u roku od 30 dana nakon primitka proizvoda. Povrat novca u gotovini nije moguć.

ZAŠTITA PODATAKA

Vaši će osobni podaci biti zaštićeni u skladu s važećim propisima. Podaci pridobijeni prilikom naručivanja robe će se koristiti za slanje ponude, računa i ostale potrebne poslovne komunikacije između vas i prodavatelja. Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to na način da se pobrine za sigurnost svojega korisničkog imena i lozinke te za odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg računala.

Dostupnost informacija

Prodavatelj se obvezuje da će kupcu uvijek osigurati sljedeće informacije:

  • identitet tvrtke (ime i sjedište tvrtke, broj registra),

  • kontaktne podatke koji korisniku omogućavaju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon),

  • značajna svojstva robe, odnosno usluge (uključujući usluge nakon prodaje i jamstva),

  • konačnu cijenu robe ili usluga, uključujući poreze, ili način izračunavanja cijene ako je zbog prirode robe ili usluge nije moguće izračunati unaprijed,

  • dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja je u ponudi na internet stranici bi trebala biti dostupna u razumnom roku),

  • uvjete plaćanja, uvjete dostave proizvoda ili izvršavanja usluge (način, mjesto i rok dostave),

  • informacije o eventualnim dodatnim troškovima prijevoza, dostave ili slanja ili, ukoliko ih nije moguće unaprijed izračunati, upozorenje da takvi troškovi mogu nastati,

  • vremensku valjanost ponude,

  • uvjete, rokove i postupke u slučaju odstupanja od ugovora; uz to, i o tome postoje li te koliki su troškovi povrata robe,

  • objašnjenje postupka za žalbu, uključujući sve podatke osobe za kontakt ili službe za korisnike,

  • upoznatost s odgovornošću za mane stvari,

  • mogućnost i uvjete usluga nakon kupovine i dobrovoljnoga jamstva, kada je to potrebno,

  • prilikom pripreme internet stranice može doći do grešaka na koje ne možemo utjecati te za njih ne odgovaramo. U slučaju velikog odstupanja cijena ili tehničkih podataka ćemo vas prilikom vaše narudžbe o tome obavijestiti.

Podaci o obrtu:

Obrt za trgovinu Trista čuda

Ruđera Boškovića 16a, 21000 Split

OIB: 42466327963

Platforma za rješavanje sporova

S 15. veljače 2016 Europska komisija je pripremila platformu za izvansudsko rješavanje sporova. Potrošači tako imaju mogućnost da sporove vezane za svoje internet narudžbe najprije riješe bez uplitanja suda. Platforma za rješavanje sporova je na raspolaganju na internet stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Više informacija o platformi za rješavanje sporova je na raspolaganju na internet stranici  http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-193_sl.htm.

Obrt “Trista čuda” u skladu sa zakonskim normama ne priznaje nikakvog izvođača izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkog spora, kojeg potrošač može pokrenuti u skladu sa Zakonom o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Obrt “Trista čuda” poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku pročitajte kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ova izjava o zaštiti osobnih podataka opisuje obradu podataka koje nam pružaju ili prikupljaju naše digitalne platforme, koje posjetiteljima omogućuju pristup do naše internet stranice i korištenje naših usluga. Ovaj pravilnik o privatnosti je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka EU i s lokalnim zakonima.

Pravna osnova za obradu podataka

Kada obrađujemo osobne podatke koji se odnose na ugovor ili mogući ugovor s vama, pravna je osnova za obradu to da su podaci potrebni za izvršenje ugovora o poslovanju s vama ili prije sklapanja ugovora. Ako je pravna osnova za obradu podataka vaša suglasnost, imate pravo u bilo kojem trenutku povući suglasnost, međutim to ne utječe na zakonitost obrade sa strane Obrta “Trista čuda” za razdoblje prije povlačenja suglasnosti. Ako osobne podatke posredujemo organima za provedbu zakona ili drugim vladinim organima, vaše podatke dijelimo jer imamo zakonsku obvezu to učiniti.

Razlog i svrha prikupljanja osobnih podataka sa strane Obrta “Trista čuda”

Ovdje su opisane glavne kategorije podataka koje prikuplja Obrt “Trista čuda” kao i primarni ciljevi prikupljanja podataka:

  • Kao dio općih poslovnih procesa Obrta “Trista čuda”

Prikupljamo osobne podatke o posjetitelju internet stranice, kupcima, dobavljačima (uključujući treće osobe kao ponuditelje usluga). Podaci mogu sadržavati ime pojedinca, podatke za kontakt i druge podatke potrebne za poslovanje s vama ili vašom organizacijom.

  • Kao pomoć pri vašem upitu 

Možete odabrati pristanak za posredovanje osobnih podataka, uključujući vaše ime, e-mail adresu ili druge podatke za kontakt, kada nas kontaktirate preko telefona, putem e-pošte ili pošte, korištenjem naših digitalnih platformi ili drugih komunikacijskih kanala. Ti osobni podaci nam omogućavaju da odgovaramo na vaše zahtjeve o informacijama, da pripremimo odgovarajuće korake i ponude za kupnju proizvoda te da možemo odgovoriti u slučaju zahtjeva za uvažavanje jamstva ili drugih zahtjeva.

  • Kupci i potencijalni kupci

Osobne podatke klijenata i potencijalnih klijenata, uključujući ime, podatke za kontakt, podatke o plaćanju i kreditnim karticama, kreditima i druge informacije prikupljamo jer su nam potrebni za poslovanje s pojedincima ili organizacijama. Podatke šaljemo logističkim partnerima, kako bi se pobrinuli za narudžbu, uključujući i dostavu proizvoda. Automatsko prikupljanje podataka na digitalnim alatima nam omogućava brigu o sigurnosti korisnika naše stranice.

  • Razvoj poslovanja

Osobni podaci koje nam povjerite ili oni koji su prikupljeni automatski na našim digitalnim alatima će se koristiti, kako bismo bolje upoznali korisnike naših proizvoda i rješenja te će biti osnova za relevantne poruke i ponude prilikom kontakta s nama. Osobni podaci će se koristiti za poboljšanje proizvoda, procesa i internet stranice.

  • Tržišne komunikacije

Uz vaše dopuštenje, ako je potrebno, možemo vaše osobne podatke koristiti kako bi vas obavijestili o poslovanju, proizvodima i uslugama Obrt “Trista čuda”. Ako ne želite da Obrt “Trista čuda” ltd koristi vaše osobne podatke na taj način, ili ako ne želite primati daljnje informacije, možete se u bilo kojem trenutku odjaviti od primanja novosti. Na dnu različitih komunikacijskih kanala možete pronaći link za odjavu ili nas kontaktirajte putem e-maila ili pošte. Vaše podatke ćemo u roku od dva mjeseca po zaprimljenoj odjavi obrisati iz naših sistema, osim u slučaju da pohranjujemo i obrađujemo vaše podatke na drugoj pravnoj osnovi, kao što je vaša dozvola.

  • Ankete za posjetitelje i kupce

Osobne podatke posjetitelja naše stranice možemo prikupljati kao dio anketa o uslugama i proizvodima Obrta “Trista čuda”

  • Razmatranje interesa posjetitelja i stranki

Osobne podatke posjetitelja naše stranice ili kupaca možemo prikupljati u svrhu opskrbe određenih proizvoda i razmatranje interesa stranki.

  • Sukladno sa zakonima

Osobne podatke možemo prikupljati na način na koji to zahtijeva i dozvoljava zakon. Osobni i neosobni podaci koje prikupimo se tretiraju kao povjerljivi i neće se prodavati ili prosljeđivati trećim osobama, osim iznimkama navedenim u ovoj izjavi.

Kako prikupljamo vaše podatke 

Podatke koje nam posredujete prikupljamo kada nam se obratite zbog proizvoda, usluga ili informacija, kada se prijavite na našim internet stranicama, sudjelujete u javnim forumima ili drugim djelatnostima na našim digitalnim alatima, kada ispunite ankete za kupce ili na drugi način komunicirate s nama. Podatke prikupljamo putem različitih tehnologija, kao na primjer s  »kolačićima«, politiku privatnosti kolačića.

Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati drugima, osim kada se radi o iznimkama kao u sljedećim slučajevima:

  • Kada povezane tvrtke ili treće osobe obavljaju usluge u naše ime, na primjer odgovaraju na vaše zahtjeve, ili dostavljaju pakete i usluge za klijente i slično. Tim je tvrtkama zabranjeno korištenje vaših osobnih podataka u svrhe koje od njih nismo zahtijevali ili nisu propisane zakonom.

  • Kada dijelimo osobne podatke u tvrtki ili s trećim osobama, kako bi osigurali sigurnost i zaštitu naših klijenata, zaštitili svoja prava i imovinu u skladu s pravnim postupcima ili u drugim slučajevima ako u dobroj vjeri vjerujemo da je objavljivanje propisano zakonom.

Vaš nadzor i vaše odluke

Omogućavamo vam određen nadzor i odluke u vezi s našim prikupljanjem, korištenjem i dijeljenjem vaših podataka. U skladu s lokalnim zakonom može nadzor i odlučivanje s vaše strane obuhvaćati sljedeće točke:

  • Možete promijeniti svoju odluku u vezi narudžbe, primanja novosti i obavijesti.

  • Možete odlučili želite li od nas primati marketinške poruke o proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi vas mogle zanimati.

  • Možete odlučiti želite li primati obavijesti iz ciljnog oglašavanja mreža za oglašavanje, pružatelja razmjene podataka i tržišne analitike i drugih usluga.

  • Možete zatražiti pristup do vaših osobnih podataka koje pohranjujemo, kako bi popravili netočne ili nepotpune informacije te u određenim okolnostima možete zahtijevati da podatke koje o vama pohranjujemo izbrišemo iz svoje evidencije (pravo fizičkih osoba).

Vaš nadzor i odluke možete provesti, ili zatražiti pristup osobnim podacima tako da nas nazovete ili pismenim putem stupite u kontakt s nama te slijedite dobivene upute. Molimo vas, imajte na umu da vam možda nećemo moći pružiti određene proizvode i usluge ukoliko nam ne dozvolite prikupljanje vaših osobnih podataka te da neke naše usluge možda neće moći uzeti vaše interese i preferencije u obzir. Ako imate bilo kakva pitanja o vašim točno određenim osobnim podacima koje obrađujemo ili pohranjujemo, pismenim putem kontaktirajte tvrtku Obrt “Trista čuda”. Na vaš zahtjev ćemo odgovoriti u roku jednog mjeseca s mogućnošću produljenja roka za dodatnih mjesec dana. U slučaju produljenja roka, ćemo vas o tome obavijestiti unutar mjesec dana od zaprimanja vašeg zahtjeva.

Sigurnost, integritet i pohrana podataka 

Sigurnost, integritet i povjerljivost vaših podataka su nam veoma važni. Naša grupa provodi tehničke, administrativne i fizičke mjere sigurnosti namijenjene zaštiti podataka od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, korištenja i izmjenjivanja. Povremeno provjeravamo sigurnosne postupke, kako bi razmotrili odgovarajuće najnovije tehnologije i metode. Molimo vas, imajte na umu da unatoč našim najboljim naporima, nikakve mjere predostrožnosti nisu potpune ili takve da bi ih bilo nemoguće zaobići. Vaše osobne podatke ćemo pohranjivati toliko, koliko je potrebno u svrhe navedene u ovoj izjavi o zaštiti osobnih podataka, osim ako je potrebno duže razdoblje pohranjivanja ili ga dopušta zakon. Informaciju ćemo redovito uređivati, kako bismo ju održali ažuriranom.

Promjene izjave o zaštiti osobnih podataka  

Povremeno možemo promijeniti tu izjavu, kako bi ju prilagodili najnovijim tehnologijama, industrijskim praksama, regulatornim zahtjevima ili u druge svrhe. Na našim digitalnim platformama bit će objavljena važeća verzija izjave o zaštiti podataka. Savjetujemo vam da redovito pratite Izjavu o zaštiti osobnih podataka, a ako je prema važećim zakonima to potrebno, prije izmjene ćemo dobiti vašu suglasnost.

Pritužbe i pitanja

Ako imate pritužbu ili pitanje o ovom pravilniku o privatnosti, pismenim putem kontaktirajte Obrt “Trista čuda”. Ako niste zadovoljni načinom postupanja s vašim osobnim podacima, možete podnijeti žalbu. Koristite podatke za kontakt navedene na kraju ove izjave. U slučaju podnesene žalbe morate vaše podatke za kontakt dostaviti tvrtki Homelab ltd. Vašu žalbu ćemo obraditi i na nju odgovoriti u roku 30 dana. 

Privatnost i kolačići

Osobni podaci naših korisnika su jedno od područja kojem posvećujemo iznimnu brigu i pažnju. Brinemo se ne samo za to da svi uvjeti budu ispunjeni, već da napravimo i više od toga jer smo svjesni osjetljive prirode ovog područja.

Prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1) je voditelj internet trgovine www.300cuda.com,Obrt “Trista čuda”je dužan zaštititi osobne podatke svojih korisnika.

Za potrebe poslovanja prikupljamo sljedeće podatke o korisniku:

  • ime i prezime;

  • adresu za dostavu;

  • firmu tj. naziv pravne osobe (ako je korisnik prava osoba);

  • porezni broj pravne osobe (ako je korisnik prava osoba);

  • adresu elektronske pošte (korisničko ime);

  • lozinku u šifriranom obliku;

  • kontaktni telefonski broj;

  • zemlju prebivališta;

  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno unese u obrasce u internet trgovini;

  • druge podatke koje korisnik dobrovoljno naknadno doda svojem profilu.

Prodavatelj nije odgovoran za točnost, potpunost i ažuriranost podataka koje unese korisnik. Za potrebe osiguravanja sigurnosti se prikupljaju i IP adrese s kojih korisnici pristupaju k internet stranici. Svakom korisniku se na početku posjeta dodjeljuje kolačić za sesiju, kako bi se identificirala i pratila košarica za kupnju. Na vašem računalu www.300cuda.com između ostalog može pohraniti i druge kolačiće, kao što su: identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za identifikaciju korisnika prilikom sljedećeg posjeta), ocjene proizvoda (kako bi znali koje proizvode ste već ocijenili) te kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta internet stranice).

Svi navedeni podaci, osim kolačića, se na poslužitelju 300cuda.com pohranjuju trajno. Kolačići sesije su u memoriji poslužitelja pohranjeni samo za vrijeme trajanja posjeta te se brišu jedan sat nakon neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na računalu posjetitelja.

Provođenje politike privatnosti 

Obrt “Trista čuda” usvojio je Pravilnik o zaštiti osobnih podataka. Svi zaposleni u tvrtki, koji na bilo koji način dolaze u kontakt s osobnim podacima, upoznati su sa sadržajem Pravilnika o zaštiti osobnih podataka.

Pravo informiranja

Imate pravo do besplatnih informacija o vašim osobnim podacima kojima raspolažemo. Kao i pravo na uvid, popravak ili brisanje tih podataka. U slučaju da imate pitanja o brisanju ili korištenju vaših podataka, pošaljite nam e-mail na e-mail adresu info@300cuda.com ili nam pošaljite zahtjev poštom na adresu Obrta “Trista čuda”.

Obavijest i status narudžbe: zadržavamo pravo da vas na dani telefonski broj ili e-mail adresu obavijestimo o statusu vaše narudžbe. U slučaju da narudžbu ne preuzmete više od 5 dana, zadržavamo pravo da vas kontaktiramo putem poziva ili poruke, kao podsjetnik za preuzimanje proizvoda.

Obavijest o zaprimljenoj narudžbi: vaše korisničko iskustvo nam je bitno, zato će vas nakon primitka narudžbe nazvati naš referent, kako bi provjerio jeste li zadovoljni s kupnjom i proizvodom. Ukoliko budete željeli, naš će vas referent obavijestiti i o drugim ugodnostima koje možete dobiti ili koristiti prilikom sljedeće kupovine u internet trgovini. U tom ćete slučaju na vaš telefonski broj i vašu e-mail adresu redovito primati elektronske i sms obavijesti o ugodnostima tvrtke. Vašu suglasnost možete u bilo kojem trenutku prekinuti na način da nam to javite na našu e-mail adresu info@300cuda.com  ili tako da se od primanja obavijesti odjavite klikom na link »odjava«. Isto tako u okviru naše djelatnosti zadržavamo pravo da vas pitamo o učestalosti posjete naše internet stranice. Vaše mišljenje ćemo koristiti, kako bismo poboljšali internet stranicu i iskustva korisnika. U slučaju ispunjavanja promocijskih obrazaca (kupona s popustima) na društvenim mrežama, na vašu ćete e-mail adresu primati obavijesti kojima ćemo vas redovito obavještavati o mogućnostima korištenja promocijskih kupona. I od tih se obavijesti također možete odjaviti na isti način, kao što je gore opisano.

Pravo da od Obrta “Trista čuda” kao izvršitelja obrade osobnih podataka zahtijevam pristup do osobnih podataka i sljedećih informacija:

  • svrhe obrade,

  • vrste osobnih podataka, korisnika ili kategorije korisnika kojima su otkriveni ili će biti otkriveni osobni podaci, posebno korisnike u trećim državama ili međunarodnim organizacijama,

  • predviđeno razdoblje pohrane osobnih podataka ili, ako je to moguće, mjerila koja se koriste za utvrđivanje toga razdoblja,

  • postojanje automatiziranog prihvaćanja odluka, uključujući oblikovanje profila.

  • razloge za to, kao i važnost i predviđene posljedice takvog obrađivanja za pojedinca.

  • jednu (besplatnu) kopiju osobnih podataka u obliku koji sam odredim (ako se zahtjev podnosi elektronskim putem za komunikaciju i ne zahtijevam drugačije, kopija se dostavlja u elektroničkom obliku). Za dodatne kopije koje zahtijevam, može izvršitelj obrade naplatiti razumnu naknadu uzimajući u obzir troškove.

  • popravak netočnih osobnih podataka.

Pravo da od Obrta “Trista čuda”kao izvršitelja obrade osobnih podatak u bilo kojem trenutku zahtijevam ograničavanje obrade osobnih podataka kada:

  • osporavam točnost osobnih podataka, i to za razdoblje koje voditelju obrade omogućuje da provjeri točnost osobnih podataka,

  • je obrada nezakonita i protivim se brisanju osobnih podataka te umjesto toga zahtijevam ograničenja u njihovom korištenju,

  • voditelju obrade osobni podaci više nisu potrebni u svrhe obrade, ali su potrebni meni za priznavanje, provođenje ili branjenje pravnih zahtjeva.

  • Brisanje svih osobnih podatka (pravo na zaborav), ako su ispunjeni uvjeti iz 17. člana Opće uredbe o zaštiti podataka, a prije svega u slučaju kada opozovem pristanak za obradu osobnih podataka.

  • Ispis osobnih podataka u strukturiranom, opće korištenom i strojno čitljivom obliku, s pravom prosljeđivanja tih podataka drugom voditelju obrade, bez da bi me prvotni voditelj obrade pri tome ograničavao.

  • Prekid korištenja osobnih podataka u svrhe neposrednog marketinga, uključujući izradu profila.

  • za mene ne vrijedi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući stvaranje profila, koji ima pravne učinke u odnosu na mene ili na sličan način značajno utječe na mene, ako su ispunjenje pretpostavke iz 22. člana Opće uredbe o zaštiti podataka.

  • Pravo da kod službenika za informacije podnesem žalbu protiv voditelja obrade ako smatram da obrada mojih osobnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti podataka.

Postupak ostvarivanja prava

Upoznat sam da mogu sve gore navedene zahtjeve, koji se odnose na ostvarivanje prava u vezi s osobnim podacima, pismenim putem uputiti voditelju obrade, i to na e-mail adresu info@300cuda.com 

Upoznat sam s time da voditelj obrade može, za potrebe pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima, od mene zahtijevati dodatne podatke, a postupak može odbiti samo u slučaju ako dokaže da me ne može pouzdano identificirati.

O kolačićima

Što su kolačići i zašto su potrebni?

Kolačić je kratki tekst koji internet stranica prilikom vašeg posjeta šalje vašem pregledniku. Na taj vas način internet stranica prepoznaje, pomoću njega si zapamti podatke o vašem posjetu te vam omogućuje ugodniju i jednostavniju internet uslugu. Pomoću kolačića prilagođavamo sadržaj na našoj internet stranici, zapamtimo vaše postavke te bilježimo posjete našoj internet trgovini. Pregledavanje naše internet trgovine je s kolačićima ugodnije, brže i prije svega učinkovitije.

Onemogućavanje kolačića

Vi odlučite hoćete li dopustiti pohranu kolačića na vašem uređaju. Postavke za kolačiće možete kontrolirati i mijenjati u vašem web pregledniku.

Za informacije o postavkama za kolačiće odaberite web preglednik koji koristite.

  • Chrome

  • Firefox

  • Opera

  • Internet Explorer 9

  • Internet Explorer 7 i 8

  • Safari

Ako promijenite ili izbrišete datoteku preglednika s kolačićima, promijenite ili nadogradite svoj preglednik ili uređaj, možda ćete morati ponovno onemogućiti kolačiće. Postupak za upravljanje i brisanje kolačića se razlikuje od preglednika do preglednika. Ako vam je za to potrebna pomoć, možete pogledati pomoć za korisnike na pregledniku. Praćenje Google Analytics možete onemogućiti na sljedećem linku https://marketingplatform.google.com/about/.

 

 

 •  

 

300cuda.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice 300cuda.com slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb 'PRIHVATI'. View more
POSTAVKE KOLACICA
PRIHVATI
ODBIJ
POLITIKA PRIVATNOSTI I KOLAČIĆI
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://300cuda.com.

Službenik za zaštitu podataka

Naša tvrtka ima sjedište u Splitu, Republika Hrvatska. Imenovali smo zaposlenika kao službenika za zaštitu podataka kako biste ga mogli kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima. Ime i kontaktne informacije našeg službenika za zaštitu podataka su:

Marija Hrgović

Ruđera Boškovića 16a

21000 Split

Info@300cuda.com

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Privatnost korisnika

Obrt za trgovinu “Trista čuda” (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranice 300cuda.com . Stvorili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.

Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

– Kontakt forme

– Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari(stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti u našem web shopu.

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li 300cuda.com koristi kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi 300cuda.com i zašto

– Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Koristimo ih za mjerenje posjećenosti.

– Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnost te će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Koristimo trajne kolačiće za mjerenje posjećenosti. Također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Vanjski servis koji korisniku sprema limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali  služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

– Mjerenje posjećenosti

300cuda.com koristi servis za mjerenje posjećenosti: Google analytics i. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete to učiniti na sljedećem linku:

Google Analytics

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim poveznicama:

http://www.allaboutcookies.org/ http://www.youronlinechoices.eu/ http://www.aboutads.info/choices/

 e-cigarete shop

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

– Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

– Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 24. svibnja 2018. godine.

– Kakve procedure imamo pripremljene u slučaju povrede podataka

OVAVJEŠĆIVANJE O POVREDI OSOBNIH PODATAKA

U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo  porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

OBAVIJEST O POVREDI VAM NEĆEMO POSLATI U SLUČAJU:

ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;

ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;

ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

– Od kojih trećih strana primamo podatke

Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

– Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

DESNO U PROZORČIĆU "POLITIKA PRIVATNOSTI I KOLAČIĆI" OTVORITE "Cookies list" I ISKLJUČITE KOLAČIĆE KOJE NE ŽELITE DA BUDU UKLJUČENI.

Save settings
POSTAVKE KOLACICA
 • Minimalni iznos za kupnju je 10.00  , a trenutni ukupni iznos košarice je 0.00 . Molimo dodajte proizvode u vrijednosti od 10.00  ili više kako biste uspješno obavili kupnju.
0
Vaša košarica
Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu